Oprolbare display

De oprolbare display of Roll-Up Banner is populair en wereldwijd momenteel het meest gebruikte displaysysteem. Er is de laatste jaren een wildgroei ontstaan van aanbieders met Roll Up Banners. Maar wat u als consument niet weet is dat er grote verschillen zijn in kwaliteit. Vaak blijkt achteraf de prijs of bruikbaarheid toch niet zo als voorgespiegeld. Waar moet u op letten bij het laten maken van een oprolbare display?

Wat is een Roll Up banner precies?

Een Roll Up Banner is een oprolbare display die wordt geleverd in een cassette. Deze cassette bevat vaak uitklapbare voetjes en de display (afbeelding) kan tot een meter of twee hoog worden uitgerold. De display steunt op een eveneens uitklapbare staander. Het voordeel van een Roll-Up Banner is de mobiliteit en het gemak, want een oprolbare display kan binnen 1 minuut worden opgezet.

Is goedkoop duurkoop?

Het antwoord daarop mag een volmondig “ja” zijn. Zoals in vrijwel alle takken van sport betekent ook op het gebied van de oprolbare display dat goedkoop aangeboden systemen niet erg stabiel zijn of een dunne (soms zelf scheurbare) poster bevatten. Maar hoe weet u dat u de juiste Roll Up Banner besteld?

Er is een groot prijsverschil in de range van de Roll Up Banner, beginnend bij 60 euro en oplopend tot 450 euro. Hoewel het product voor u als consument hetzelfde lijkt is niets minder waar. De oprolbare display onderaan de prijsladder is gefabriceerd van licht aluminium. Dit is op het eerste gezicht geen bezwaar maar vertoont vaak na enkele keren opzetten al barsten en zeer snel krassen doordat het aluminium ongecoat is. Door het dunne materiaal is een enkele keer stoten al voldoende om de cassette onbruikbaar te krijgen, oftewel de banner is daarmee onbruikbaar. Een ander belangrijk aspect is het inwendige oprolsysteem, dit bestaat uit een oprolbuis waar met een trekveer spanning op staat waardoor de display zichzelf kan oprollen. Ook hier zijn grote verschillen in kwaliteit. Visibles test haar oprolsystemen eindeloos en geeft daarbij vijf jaar garantie op het rolmechanisme. Een Roll Up Banner van onderaan de prijsladder slechts een simpele veer bevat die na het losschieten de oprolbare display volledig onbruikbaar maakt.

Wat de meeste mensen vergeten is dat de oprolbare display moet communiceren! Er is een enorm verschil in printkwaliteit en printmaterialen waardoor in het kader van kostenbesparing vaak gekozen wordt voor een lichtgewicht (bijna doorschijnend) postermateriaal. Uiteraard zal dit in kosten iets schelen maar het resultaat is betreurend als de poster na 2 x opzetten al scheuren krijgt of gaat bobbelen als een gordijn. Een Roll Up Banner hoort strak en robuust te staan als een huis, daarbij zijn materialen als PVC (400/500 grams) of afneembaar zeildoek de beste oplossing. Houdt er rekening mee dat de oprolbare display van 40 euro géén sterke print bevat.

Wilt u de poster wisselen? Dan valt het hele segment van “goedkope” oprolbare display al af, want hierbij is de poster meestal vastgelijmd of met tweezijdig tape aan de oprolveer vastgemaakt. Dit betekent dat u een sleutel nodig heeft om de Roll Up Banner te unlocken, welke niet bijgeleverd wordt. Bovendien is het een lastig karwei, ook al wordt er gezegd dat het wel mogelijk is: dit is niet waar! Om de juiste afwerking te garanderen is het raadzaam om de oprolbare display naar Visibles te sturen voor het vervangen van de afbeelding. Wij rekenen hiervoor overigens geen extra kosten.

 

Roll-Up-De-Luxe      Roll-Up-Promo     Roll-Up-XXL

Bekijk hier onze collectie Roll-Up banners.